Posted by admin | January - 13 - 2018 | Comments Off

Utrzymanie schludności w zakładzie gastronomicznym jest niezmiernie uciążliwe z uwagi na różnorodność występujących pobrudzeń. Sanepid nakłada wysokie wymogi oraz starannie tego dopilnowuje. Sanepid łączy nam się z czymś złym, z figurami obciążającymi wysokie kary za niedostosowanie się do rozporządzeń, regulaminu. Acz pełnią rolę doradców, starających się pomóc zorganizować pracę w sposób pewny i nie zagrażający zdrowiu klientów. W kluczowej mierze, zdrowe oraz smaczne posiłki preparowane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, i sposobu jej przechowywania. Co możemy oznajmić o czystości naczyń? Bardzo ważnym urządzeniem pomagającym utrzymać schludność jest zmywarka. O tym również mówi domena internetowa restauracje opinie klientów. Mycie odbywa się w komorze mycia z zastosowaniem płynu. Według uskutecznionych badań, naczynia umyte w zmywarce z godziwą chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Nie zapominajmy także o środkach czystości, myjąco-antybakteryjnych, o myciu podłóg oraz ścian, bowiem to one są największym magnesem na bakterie.

Comments are closed.